Składniki: 20 dkg ugotowanej białej fasoli 6 jajek 2 łyżki masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego (30%) 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka przyprawy curry sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło. Dodać fasolę, koncentrat pomidorowy, paprykę i curry. Posolić i popieprzyć…
Kategoria: Jajka
Jajka
Jajecznica po ormiańsku
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 6 dag posiekanych włoskich orzechów 2 łyżki masła sól, pieprz i sproszkowany cynamon do smaku Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło. Wlać roztrzepane jajka wymieszane z orzechami. Doprawić solą i pieprzem. Ciągle mieszając smażyć do ścięcia się jajek. Przed podaniem jajecznicę posypać cynamonem. Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: Bahus
Jajka
Jajka w kiełbasianych miseczkach
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek 5 plastrów mortadeli olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej obsmażyć na nim jednostronnie plastry mortadeli do momentu aż jej brzegi się uniosą tworząc miseczkę. Kiełbasiane miseczki ułożyć na wysmarowanej olejem formie, do każdej ostrożnie wybić jajko, przyprawić i zapiec w piekarniku do momentu aż białka się zetną.
Jajka
Jajecznica z ogórkiem
by Iza • • 0 Comments
Składniki: 2 jajka kilkanaście plasterków ogórka słonina ½ cebuli sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Świeżą słoninę drobno pokroić, wytopić na patelni, dodać pokrajaną w kostkę cebulę, posolić, zeszklić. Gdy cebulka zmięknie dodać ogórka w plastrach, chwilę razem poddusić i wbić jajka, usmażyć, doprawić do smaku.
Jajka
Tort omletowy z pieczarkami
by Marta • • 0 Comments
Składniki: 12 jajek 50 dkg pieczarek 2 cebule 10 dkg żółtego tartego sera ½ szklanki gęstej śmietany oliwa 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki i dusić do momentu aż płyn odparuje. Jajka rozmieszać…