Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jajka

Jajecznica z maślakami

Składniki: 8 jajek 250 g maślaków 2 łyżki masła cebula 50 g słoniny 2 łyżki mleka posiekana pietruszka sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby pokroić po czym udusić je na rozgrzanym maśle razem z posiekaną cebulką. W między czasie jajka roztrzepać z mlekiem, solą oraz pieprzem . Następnie słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni,…

Omlet z kasza gryczaną

Składniki: 4 jajka 2 łyżki mleka sól 5 dag słoniny cebula 2-3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej Sposób wykonania: Jajka roztrzepać z dodatkiem mleka i soli. Następnie słoninę pokroić z drobną kostkę i zeszklić na niej posiekaną cebulę, wówczas dodać kaszę gryczaną i wylać jajeczna masę. Trzymać na małym ogniu do ścięcia jaj.

Feta po grecku z pastą ziołową

Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny ½ łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka przyprawy włoskiej w proszku ¼ łyżeczki soli czosnkowej pieprz 180 g sera feta 225 g jogurtu naturalnego natka pietruszki Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z rozmarynem, sokiem z cytryny, przyprawą włoską, czosnkiem, sola oraz pieprzem. Odstawić na 20 minut. Po…