Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Udka indycze na dziko z sosem orzechowym

Składniki: • 4 udka indycze • 1/2 kg pomidorów • 1/2 szklanki bulionu • 1/2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich • 3 ząbki czosnku • 1 łyżeczka ostrej papryki • 1/2 łyżeczki cynamonu • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej • olej do smażenia • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka indycze natrzyj solą, pieprzem i…

Buletki z indyka

Składniki: • 50 dag zmielonego mięsa z indyka • kostka bulionu drobiowego • 2 kromki bułki • jajko • łyżka koperku • łyżeczka estragonu • 2 ząbki czosnku • 80 g masła • 2 łyżki oleju • 3 łyżki mąki sól, pieprz sos morelowy • 50 g suszonych moreli • zielona papryka • czerwona cebula…

Rolada z indyka

Oczyścić zwyczajnym sposobem indyka, odjąć od niego podrób, a z całego indyka ściągnąć ostrożnie skórkę. Mięso z niego wraz z kośćmi ugotować krótko z włoszczyzną i korzeniami, a po ugotowaniu pokrajać mięso jak najdrobniej, wątróbkę od indyka na surowo utrzeć i domieszać do mięsa, potem dodać drobno krajanej gotowanej słoniny, trochę cielęciny gotowanej, korniszonów, trufli,…