Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyniowy mus z czereśniami

Składniki:

  • 50 dag czereśni
  • 50 dag winogron
  • 1 ½ szkl mleka
  • 4 łyżki cukru
  • op. cukru waniliowego
  • 1 szkl śmietanki kremowej
  • listki mięty

    Sposób wykonania:

    1 szklankę mleka, masło, cukier i cukier waniliowy doprowadzić do wrzenia po czym dodać pozostałe mleko wymieszane z budyniem.
    Trzymać na małym ogniu około 2 minut cały czas mieszając.
    Po tym czasie przelać budyń do salaterki i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas budyń zmiksować aby stał się puszysty po czym dodać czereśnie pozbawione pestek pokrojone w paseczki.
    Całość delikatnie wymieszać i przełożyć do salaterek.
    Udekorować listkami mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *