Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń kawowy z czekoladą

Składniki:

 

  • 1 ½ szkl. mleka
  • ½ szkl. mleka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • cukier puder
  • owoce

 

 

Sposób wykonania:
Mleko doprowadzić do wrzenia z dodatkiem masła oraz cukru po czym dodać kawę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaną w ½ szklance mleka.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 3 minut cały czas mieszając.
Po tym czasie przelać budyń do pucharków.Udekorować owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *