Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bożonarodzeniowa rolada makowa

Znakomite przepisy na świąteczne wypieki. Dziś przepis na świąteczną roladę. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, mąki pszennej i ziemniaczanej, maku. 
 

Składniki:

  • 5 jajek
  • ½ szkl mąki pszennej
  • ½ szkl mąki ziemniaczanej
  • ¾ szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 puszka gotowego maku 
 

Sposób wykonania:

  1. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać po jednym żółtku.
    Gdy składniki się połączą wsypać cukier.
    Następnie dodać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.
    Wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.
    Gotowe przelać do formy.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
    Po tym czasie wyjąc ciasto z pieca.
    Delikatnie zawinąć je w rulon i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas rozwinąć ciasto, rozsmarować na nim makową masę i ponownie zawinąć  w rulon.
    Wstawić do lodówki na około 2 godziny.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *