Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Borówki amerykańskie z brzoskwinią i jogurtem

Składniki:

  • 2 szkl. borówek amerykańskich
  • 2 brzoskwinie
  • 4 łyżeczki dżemu malinowego
  • listki melisy

    Sos:

  • 400 ml jogurtu
  • łyżeczka śmietanki kremowej
  • sok z cytryny
  • płynny miód

    Sposób wykonania:
    Jogurt ubić po czym dodać do niego śmietankę i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
    Następnie jagody ułożyć na dnie pucharków, zalać je jogurtowym sosem.
    Natomiast brzoskwinie obrać ze skórki, przeciąć na pół i w miejsca po pestkach włożyć dżem.
    Ułożyć w każdym pucharków na wierzchy brzoskwinie przecierem do góry.
    Udekorować jeszcze listkami melisy i podawać od razu po przygotowaniu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *