Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki wiórków koksowych
- sok z ½ cytryny
- łyżeczka cukru pudru
- łyżka tartej bułki
- bezy do przybrania
- tłuszcz do formy
- bułka do formy
- 1 ½ tabliczki białej czekolady
- 1 łyżka śmietanki kremowej
Sposób wykonania:
- Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać sok z cytryny, żółtka, wiórki kokosowe oraz tartą bułkę.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem cukru.
Delikatnie wymieszać i wylać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
W między czasie czekoladę z dodatkiem śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej po czym wylać na wierzch upieczonego ciasta.
Pokroić ciasto trójkąty i udekorować bezami.