Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Banany z grilla w miodzie

Składniki:


  • 4 średnio dojrzałe banany
  • 1 duża pomarańcza
  • 1 łyżka stołowa imbir w cukrze
  • 3 łyżki  płynnego miód
  • 3 łyżki  brązowego cukru


Sposób przyrządzenia:
Banany obrać, przekroić wzdłuż na połowę, ułożyć na tacce do grillowania posmarowanej oliwą. Pomarańcze umyć, zetrzeć zeń skórkę, wycisnąć z owoca sok. Utarty imbir wymieszać z cukrem, odcisnąć syrop. Sok z pomarańczy, miód, imbir, skórkę pomarańczową i cukier dokładnie wymieszać, polać tym sosem banany. Grillować 3 do 4 minut obracając. Doskonałe z lodami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *