Składniki:
- łyżeczka oliwy z oliwek
- cebula
- łyżeczka oregano
- łyżeczka bazylii
- łyżka wody
- ¼ szkl oliwek
- 2 łyżki startego parmezanu
- 7 liści szpinaku
- 2 bagietki
- 1 szkl mozzarelli pokrojonej w plasterki
- 2 pomidory
Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, oregano i bazylię.
Po około 2 minutach wlać wodę, i trzymać na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać pokrojone oliwki oraz starty parmezan.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie bagietki przekroić na połówki, ułożyć na nich liście szpinaku na których rozmurować cebulową masę.
Ułożyć na niej plastry sera i pomidora.
Przykryć resztą liści szpinaku i połówkami bagietki.