Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka petersburska

 

Składniki:

 

Ciasto:

  40 dag mąki

  18 jaj

  3,5 dag drożdży

  2 dag migdałów

  20 dag masła

  2/3 szklanki cukru

  2 szklanki śmietany

  1/3 szklanki mleka

  skórka otarta z cytryny

  sól

Lukier:

  20 dag cukru pudru

  1,5 łyżki soku z pomarańczy

  łyżka soku z cytryny

  2 łyżki drobno posiekanej skórki pomarańczowej

Sposób przyrządzenia:

Do utartego masła porcjami dodawać żółtka ubite z cukrem na pianę i nadal ucierając włożyć skórkę cytrynową, drobno posiekane migdały, wlać rozpuszczone w ciepłym mleku drożdże, śmietanę, wsypać mąkę.

Dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli, ostrożnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do wysmarowanych masłem lub margaryną form, wypełniając je do 1/3 wysokości.

Przykryć czystą ściereczką i postawić w ciepłym miejscu. Gdy ciasto zwiększy swą objętość o 2/3, wstawić je do nagrzanego piekarnika i piec około godziny.

Cukier puder utrzeć z sokami na gęstą gładką masę, dodać skórkę pomarańczową i takim lukrem polać ostudzoną babkę.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *