Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka pełna kakao

 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 szkl mąki pszennej
  • ½ szkl maki ziemniaczanej
  • 1 kostka masła
  • ½ szkl cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1cukier waniliowy
  • aromat rumowy
  • tłuszcz
  • bułka tarta
  • 3 czubate łyżki masła
  • 2 łyżki kakao
  • ½ szkl cukru
  • 1 szkl wody

Sposób wykonania:
Do jajek wsypać cukier i całość ubić na pianę.
Wówczas dodać kakao wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz obie mąki.
Dokładnie wymieszać i na koniec stopniowo wlewać rozpuszczone ale nie gorące masło.
Ucierać jeszcze chwilę po czym przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 1 godziny.
W między czasie do rondelka wrzucić masło i rozpuścić na małym ogniu.
Wsypać cukier i doprowadzić do wrzenia.
Wlać wodę i dodać kakao.
Dokładnie wymieszać i nadal gotować do zgęstnienia masy.
Po upieczeniu polać ciasto polewą i odstawić do jej zastygnięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *