Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka na czarno

Składniki:

  • 21/2 szklanki mąki
  • 10 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jaja
  • 2 szklanki mleka
  • 3-4 łyżki kakao
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • tłuszcz
  • tarta bułka

    Sposób wykonania:

    Margarynę, jajka oraz cukier dokładnie ze sobą utrzeć po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo mąkę, kakao, mleko oraz proszek do pieczenia.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *