Składniki:
• 4 porcje kaszanki
• 1 jabłko
• 2-3 małe cebulki
• 1-2 łyżki oliwy z oliwek
• szczypta curry
• 1 łyżka majeranku
• sól, pieprz
• 4 kawałki folii aluminiowej (około A4)
• ewentualnie odrobina masła i inne przyprawy
Sposób przyrządzenia:
Kaszanki delikatnie ponakłuwać. Każdą ułożyć na oddzielnym kawałku folii.
Cebulki wrzucić do wrzątku i podgotować do momentu, aż będą miękkie. Następnie wyjąć je, pokroić na ćwiartki lub plasterki i przełożyć do miseczki. Zalać oliwą, posypać curry, majerankiem, solą, pieprzem i ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami.
Jabłko pokroić (razem ze skórką w słupki). Obok kaszanki ułożyć po kilka kawałków zamarynowanej w przyprawach cebulki i po kilka plasterków jabłka. Wszystko posypać majerankiem, solą i pieprzem. Folię złożyć po skosach i stworzyć pewnego rodzaju koperto-sakiewkę. Zapiekać na grill’u lub w piekarniku przez około 15 min.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez trunksql.
1 comment for “Aromatyczna kaszanka z grilla”