Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki w aromatycznym sosie

Składniki:

  • 3 łyżki drobno posiekanych pomidorów bez skórki
  • 1 kg dużych odwłoków krewetek

Sos:

  • ¾ szklanki oliwy z oliwek
  • sos Worcestershire do smaku
  • 3 łyżeczki sosu Tabasco
  • 2 łyżeczki rozgniecionego czosnku
  • bazylia i tymianek do smaku
  • sos rybny alternatywnie

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki sosu wymieszać, doprowadzić w rondlu do wrzenia. Dodać pomidory i powoli dusić przez 1 minutę. Dodać wypłukane i osuszone odwłoki krewetek i mieszając dusić 3 minuty aż krewetki się zaróżowią. Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *