Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Upadający anioł.

Skład:
lód
45ml ginu
30ml soku z cytryny
15ml zielonego likieru miętowego
wiśnia z Maraskino
kawałek angostury
Sposób przyrządzenia:
Lód, likier, sok z cytryny i angosture mieszamy w shakerze. Podawać w koktajlowych kielichach i udekorować wiśnią.

Red. Angostura – Gorzka wódka, zawierająca 23, 45 lub 48 proc. alkoholu o ciemnoczerwonej barwie. Jest też niezwykle aromatyczną przyprawą, którą można dodawać do napojów mieszanych i różnych dań. Prawdopodobnie produkowana jest na bazie rumu oraz nalewów i destylatów ziołowych, m.in. korzenia drzewa chinowego i sandałowego, skórkach pomarańczowych. Oficjalna receptura jest zastrzeżona.

Post navigation

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *