Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezy migdałowe

Składniki:

  • 6 białek
  • 600 g mielonych migdałów
  • 500 g miałkiego cukru
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki mąki

    Sposób wykonania:
    Białka ubić na sztywną pianę, wówczas dodać migdały oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie postawić miskę z pianą nad garnkiem  z gotującą się woda i trzymać tak ok. 20 minut.
    Po tym czasie łyżką formować bezy, które układać w brytfannie wymasowanej tłuszczem i oprószonej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 45 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monika

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *