Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z cukinią i orzechami

Składniki:

    • 3 jajka
    • 1 szkl. oleju
    • 3 łyżeczki aromatu waniliowego
    • 1 ½ szkl. cukru
    • 3 szkl. maki
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka sody do oczyszczenia
    • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
    • 2 łyżeczki mielonych goździków
    • 2 cukinie
    • 1 szkl. posiekanych orzechów włoskich

Sposób wykonania:

  1. Jajka wymieszać razem z olejem, wanilią oraz cukrem po czym mąkę wymieszać razem z proszkiem do pieczenia, solą sodą, goździkami i cynamonem.
    Następnie wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając posiekana cukinię oraz orzechy.
    Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem posypanej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok.1 godzinę.

    "Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy" nadesłany przez Monikę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *