Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pyszna bajaderka Jolanty

Składniki

  • 50 dag mąki
  • 25 dag margaryny
  • 20 dag cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek marmolady
  • bakalie
  • aromat rumowy lub rum

Sposób przyrządzenia:
Mąkę z proszkiem przesiać, posiekać z masłem dodać cukier i jajka. Zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec oddzielnie 2 placki . Jeden placek jeszcze ciepły pokruszyć w misce , dodać kakao , bakalie, rum i utrzeć z mlekiem. Drugi placek posmarować marmoladą i wyłożyć masę z bakaliami . Polać polewą i dowolnie ozdobić .
Przepis nadesłano na Ekspresowy konkurs bakaliowy. Autor: Dominika Ołdziejewska 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *