Ta masa jest idealna do dekorowania tortów i ciast, wyczarujecie z niej istne dzieła sztuki.
Składniki:
• piank marshmallowa białe 45 dkg
• cukier puder 1 kg
• woda 3 łyżki
Sposób przyrządzenia:
Pianki rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 3 łyżkami wody. Dodajemy połowę cukru pudru i mieszamy. Zdjąć z kąpieli wodnej, dodać resztę cukru pudru i zagniatać. Masa będzie się na początku lepić, ale podczas ugniatania będzie coraz bardziej elastyczna i w końcu osiągnie konsystencje twardej plasteliny (po około 10 minutach). Teraz wałkujemy masę na stolnicy podsypując mąką ziemniaczaną na gr. Około 1 mm – mąkę przed udekorowaniem tortu usuwamy ręką. Z reguły 3/4 masy starcza do przykrycia tortu a 1/4 do udekorowania go.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa