Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona z pieczarkami

 

Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • 1 kg pieczarek lub grzybów leśnych (borowik, podgrzybek)
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • bulwa selera – ilość wg upodobań
  • 10 dkg masła
  • liść laurowy, ziele angielskie, czosnek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Jarzyny oczyścić pokroić wg upodobań. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać szklanką wrzątku, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C, dusić około 1 godziny. Podawać z kaszą lub makaronem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *