Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa ziemniaczana ze szpinakiem i pomidorami

 

Składniki:

    • 50 dkg pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków
    • 2 obrane, posiekane ząbki czosnku
    • ½ pokrojonej drobno cebuli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 litr bulionu drobiowego
    • 25 dkg szpinaku
    • 4 pokrojone w kostkę pomidory
    • sól, pieprz
    • szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, zeszklić mieszając. Dodać szpinak i po 2 minutach zalać bulionem drobiowym. Dodać ziemniaki i powoli gotować, gdy ziemniaki będą miękkie, dodać pomidory i gotować jeszcze kilka minut. Przyprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *