Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tapenada Franka

Portal dla osób poszukujących sprawdzonych przepisów. Dziś przepis na tapenadę pomysłu Franka. Do jej wykonania potrzebujesz: oliwek, czosnku i kaparów. 
 

 

Składniki:

  • 400 g zielonych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 filety anchois
  • 6 łyżek oliwy
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Oliwki odsączyć z zalewy i wrzucić do blendera.
    Dodać czosnek i kapary.
    Razem zmiksować.
    Następnie dodać pokrojone na mniejsze kawałki anchois.
    Wlać oliwę i ponownie zmiksować.
    Na koniec doprawić do smaku pieprzem.
    Gdyby pasta wyszła zbyt gęsta dodać jeszcze odrobinę oliwy z oliwek.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *