Domowa, pyszna jajecznica z dodatkiem pieczarek. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: pieczarek, jajek, cebuli i masła.
Składniki:
- 100 g pieczarek
- 5 jajek
- 1 łyżka śmietany
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki do posypania
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Obraną cebulę posiekać i razem z pieczarkami wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.Razem przesmażyć.W między czasie jajka wbić do miski.Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przelać do podsmażonych pieczarek.Mieszając trzymać na średnim ogniu, aż jajka się zetną.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 2