Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica ze szczypiorkiem Danusi

Pyszna jajecznica ze szczypiorkiem, idealna na śniadanie. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: jajek, szczypiorku, śmietany i cebulki. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 cebulka
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski wbić jajka.
    Dodać do nich śmietanę, razem roztrzepać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Obraną cebulkę drobno posiekać.
    Wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Lekko poddusić po czym wylać masę jajeczną.
    Delikatnie mieszając trzymać na ogniu, aż jajka zaczną się ścinać.
    Wówczas dorzucić jeszcze drobno posiekany szczypiorek.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *