Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na sos mięsny do makaronu spaghetti. Lista zakupów: mięso mielone, pomidory, czosnek, cebula.
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 puszka pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki bazylii
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.Razem wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.Gdy lekko się zeszklą dodać mięso mielone.Razem przesmażyć.Wówczas dodać pomidory z puszki.Wymieszać, chwilę trzymać na ogniu po czym dodać koncentrat pomidorowy.Ponownie wymieszać i doprawić do smaku bazylią.Trzymać na ogniu, aż powstanie gęsty sos.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Podawać razem z makaronem.
Liczba porcji: 4