Nie masz pomysłu na obiad? Przyrządź złociste drobiowe pulpety. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa drobiowego, czosnku, mleka i jajka.
Składniki:
- 600 g mięsa drobiowego
- 1 ząbek czosnku
- szczypta ostrej papryki
- 1 jajko
- 1 bułka pszenna
- 1 szkl mleka
- mąka do oprószenia pulpetów
- ½ szkl oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso drobiowe zemleć w maszynce.Dodać do niego obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Następnie wbić jajko.Wrzucić jeszcze bułkę namoczoną w mleku.Całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.Z powstałej masy formować pulpety, które oprószyć mąką.Kłaść je na rozgrzanej patelni z olejem.Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Liczba porcji: 4