Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Drobiowe pulpety Ewy

Nie masz pomysłu na obiad? Przyrządź złociste drobiowe pulpety. Aby je wykonać potrzebujesz: mięsa drobiowego, czosnku, mleka i jajka. 
 

Składniki:

  • 600 g mięsa drobiowego 
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta ostrej papryki 
  • 1 jajko
  • 1  bułka  pszenna
  • 1 szkl mleka
  • mąka do oprószenia pulpetów
  • ½ szkl oleju 
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Mięso drobiowe zemleć w maszynce.
    Dodać do niego obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Następnie wbić jajko.
    Wrzucić jeszcze bułkę namoczoną w mleku.
    Całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.
    Doprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować pulpety, które oprószyć mąką.
    Kłaść je na rozgrzanej patelni z olejem.
    Smażyć na złoty kolor z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *