Składniki:
- 50 dkg filetów z pangi
- masło klarowane
- sól, pieprz
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanej pietruszki
- 1 szklanka ryżu
- 2 szklanki wody
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka posiekanych migdałów
- 2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
Ryż:
Sposób przyrządzenia:
Przygotować ryż. Na patelni rozgrzać masło, wsypać ryż i smażyć mieszając aż stanie się szklisty. Dodać pozostałe składniki wymieszać, zalać wodą , dodać sól. Przykryć i powoli gotować na maleńkim ogniu. Rybę umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć na nim rybę, ostrożnie przełożyc na talerz z ryżem i ulubionymi jarzynami z wody.