Wypróbuj przepis na bakłażana w chrupiącej serowej panierce. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: bakłażana, bułki tartej, startego sera i jajek.
Składniki:
- 2 bakłażany
- 100 g startego parmezanu
- ½ szkl bułki tartej
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić na dość grube plastry.Odsączyć je na papierowym ręczniku z nadmiaru soku.Następnie oprószyć je solą, pieprzem i ostrą papryka.Obtoczyć je w mące, strzepując jej nadmiar.Następnie zanurzać w roztrzepanym jajku.Na sam koniec obtoczyć w bułce tartej wymieszanej ze startym parmezanem.Tak przygotowane bakłażany kłaść na rozgrzanej patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 4