Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżeczka klarowanego masła lub oleju
- 2 zgniecione ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- 1 cebula
- 1 łyżka posiekanej naci kolendry
- 1 pomidor
- 2 łyżki śmietany
- 1 papryczka chili
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podobnie pomidora. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, a gdy ta się zeszkli dodać czosnek, imbir, rozdrobnioną papryczkę chili, kolendrę i pomidory, smażyć na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy pomidory zaczną się rozpadać dodać jajka i mieszając podgrzewać do momentu uzyskania pożądanej konsystencji. Podawać z białym pieczywem, tostami….
1 comment for “Orientalna jajecznica”