Pyszne roladki z łososia idealne na przekąskę. Aby je wykonać potrzebujesz: wędzonego łososia, serka mascarpone, szczypiorku i rzodkiewek.
Składniki:
- 200 g łososia wędzonego w cienkich plastrach
- 200 g serka mascarpone
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 3 rzodkiewki
- 4 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
- szczypiorek do obwiązania
Sposób wykonania:
-
Szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.Umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce,.Razem ze szczypiorkiem dodać do serka mascarpone.Dodać jeszcze musztardę i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz grubo zmielonym pieprzem.Tak przygotowaną masę rozsmarować na plasterkach łososia.Delikatnie zawinąć całość w roladkę.Obwiązać gałązka szczypiorku, aby się nie rozpadła.
Liczba porcji: 4