Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszyste racuchy z jabłkami

Wykonaj  przepis na znakomite puszyste racuchy z jabłkami. Do ich przyrządzenia potrzebujesz: jabłek, mąki, jajka i mleka. 
 

Składniki:

  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szkl mąki
  • 1 szkl  mleka
  • 1 jabłko
  • cukier puder do posypania 
  • olej do smażenia
 

Sposób wykonania:

  1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Następnie do jajek wsypać cukier i razem utrzeć na puszysta masę.
    Wówczas wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Wlać jeszcze mleko a na koniec wrzucić jeszcze jabłka.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać jeszcze cukier.
    Z powstałego ciasta smażyć racuchy na patelni z rozgrzanym olejem.
    Z obu stron na złoty kolor. 
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *