Wykonaj przepis na znakomite puszyste racuchy z jabłkami. Do ich przyrządzenia potrzebujesz: jabłek, mąki, jajka i mleka.
Składniki:
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 szkl mąki
- 1 szkl mleka
- 1 jabłko
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
-
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Następnie do jajek wsypać cukier i razem utrzeć na puszysta masę.Wówczas wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wlać jeszcze mleko a na koniec wrzucić jeszcze jabłka.Całość dokładnie wymieszać.Dodać jeszcze cukier.Z powstałego ciasta smażyć racuchy na patelni z rozgrzanym olejem.Z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 8