Pyszne, klasyczne nadziewane jajka. Wypróbuj przepis Patrycji. Do ich wykonania będziesz potrzebować: majonezu, musztardy i przecieru pomidorowego.
Składniki:
- 6 jajek
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 2 łyżki majonezu
- ½ łyżeczki musztardy
- koperek i żurawina do dekoracji
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Jajka ugotować na twardo.Aby skorupki lepiej się obierały do wody w której się gotują dodać odrobinę soli.Gotowe odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wydrążyć żółtka, które roztrzepać widelcem.Następnie dodać do żółtek majonez, przecier pomidorowy oraz musztardę.Całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.Gotową doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Przy pomocy rękawa wypełnić nadzieniem połówki białek.Ułożyć je na półmisku i udekorować żurawina oraz gałązkami koperku.
Liczba porcji: 4