Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti carbonara Franka

Wypróbuj przepis Franka na pyszny makaron carbonara. Aby go przyrządzić oprócz makaronu potrzebujesz: boczku, śmietany, czosnku i jajek. 
 

Składniki:

  • ½ op makaronu spaghetti
  • 20 dag wędzonego boczku 
  • 1 cebula
  • 1 ząbek 
  • 2  jajka
  • 200 ml słodkiej śmietanki 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie obraną cebulę posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Boczek natomiast pokroić w drobną kostkę i razem z cebulą i czosnkiem wrzucić na rozgrzaną patelnie.
    Całość przesmażyć po czym dodać ugotowany i odcedzony makaron.
    Przemieszać i zdjąć patelnie z ognia.
    Następnie do miski wbić jajka.
    Dodać do nich śmietanę i razem roztrzepać.
    Wówczas wlać powstałą masę do makaronu z boczkiem.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Jajka powinny się ściąć od gorącego makaronu.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *