Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem ze szparagów Artura

Znakomite przepisy na zupy/kremy. Musisz je wypróbować. Krem ze szparagów Artura to nasza dzisiejsza pozycja. Przepis zawiera: szparagi, bulion, cebulę i śmietanę. 
 

Składniki:

  • 0,5 litra bulionu
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 2 małe cebule
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Szparagi dokładnie oczyścić, odcinając zdrewniałe końce.
    Następnie obraną cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie z oliwek.
    Przełożyć cebulę i szparagi do garnka.
    Zalać je bulionem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości szparagów.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Kilka szparagów odłożyć do dekoracji, a do reszty dodać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Wrzucić kawałki szparagów przed podaniem. 
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *