Wypróbuj nasz przepis na pyszny ser camembert. Podaliśmy go z sosem truskawkowym i migdałami. Pozostałe składniki przepisu :jajko, masło, cukier i ocet balsamiczny.
Składniki:
- 1 ser camembert
- 1 garść płatków migdałowych
- 1 jajko
- 1 szkl truskawek
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka octu balsamicznego
- płatki migdałowe do dekoracji
Sposób wykonania:
-
W misce rozbełtać jajko.Jajko wbić do miseczki i roztrzepać.Następnie obtoczyć w nim ser.Posypać migdałami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na około 5 minut.W miedzy czasie truskawki umyć, oderwać zielone szypułki.Połowę truskawek wrzucić do blendera a pozostałe pokroić na plasterki.Do truskawek w blenderze dodać masło, cukier oraz ocet balsamiczny.Całość dokładnie zmiksować.Gotowy ser wyjąć z piernika.Ułożyć na nim plasterki truskawek i polać całość musem truskawkowym.Górę udekorować jeszcze płatkami migdałowymi.
Liczba porcji: 2