Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w jogurcie Ani

Dla miłośników śledzi. Zbiór znakomitych przepisów. Śledzie w jogurcie Ani. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: filetów śledziowych, jogurtu, ogórków i rzodkiewek. 
 

Składniki:

  • 8 filetów śledziowych 
  • 1 cebula 
  • 4 rzodkiewki 
  • 5 średnich ogórków kiszonych
  • 1 łyżka octu winnego 
  • 400 ml jogurtu greckiego 
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Śledzie namoczyć w wodzie po czym je odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Obraną cebulę drobno posiekać.
    Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę.
    Rzodkiewki zetrzeć na tarce
    Wszystkie skald miki wrzucić do miski.
    Dodać majonez oraz jogurt grecki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem winnym.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *