Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab pieczony w kminku Natalii

Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity schab pieczony w kminku Natalii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: schabu, oliwy z oliwek, tymianku, kminku i rozmarynu. 
 

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki kminku
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka rozmarynu
  • sól gruboziarnista
  • pieprz grubo zmielony 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej kminek, tymianek oraz rozmaryn.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Wstawić do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia wstawić schab do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *