Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka przepisu Aldony

Kolejna propozycja na znakomite żeberka. Będziesz zaskoczony jakie dobre. Żeberka przepisu Aldony. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: żeberek, musztardy, ketchupu, czosnku i kolendry,
 

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 4 łyżki musztardy
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Żeberka dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę oraz ketchup.
    Dodać słodką oraz ostrą paprykę.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz kolendrę.
    Na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować kilka godzin, a najlepiej całą noc.
    Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i kłaść je na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoty kolor ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *