Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip szczypiorkowy Kornelii

Dip szczypiorkowy, który podkreśli smak wielu Twoich potraw. Aby go wykonać będziesz potrzebować: jogurtu greckiego, majonezu, czosnku noi oczywiście szczypiorku. 
 

Składniki:

  • 1 pęczek szczypiorku
  • 200 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki przelać jogurt grecki.
    Dodać do niego majonez oraz oliwę z oliwek.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Czosnek obrać i przecisnąć go przez praskę po czym dodać go do sosu.
    Wrzucić jeszcze drobno posiekany szczypiorek.
    Dokładnie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *