Przez żołądek do serca. Pyszne przepisy na jagnięcinę. Tym razem grillowane kotlety. Lista zakupów: kotlety jagnięce, jogurt naturalny, cebula i czosnek.
Składniki:
- 10 szt kotletów jagnięcych
- 400 g jogurtu naturalnego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać jogurt naturalny.Dodać do niego obraną cebulę drobno posiekaną.Wrzucić czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze tymianek i całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki na całą noc.Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4