Kolejny przepis na pyszną jajecznicę. Tym razem podana została w pomidorach. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pomidorów, jajek, masła, śmietany i przypraw.
Składniki:
- 2 małe pomidorki
- 3 jajka
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki do dekoracji
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Do miseczki wbić jajka.Dodać do nich śmietanę oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku.Na patelni rozgrzać masło po czym wylać na nią jajeczną masę.Mieszając trzymać na ogniu, aż jajka się zetną.Następnie pomidory dokładnie umyć.Ściąć z nich tzw. ”czapeczki” i delikatnie wydrążyć z nich miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki.Jajecznice przełożyć do wydrążonych pomidorów.Udekorować jeszcze natką pietruszki.
Liczba porcji: 2