Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka musztardy
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki tymianku

Sposób wykonania:
-
Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek i sok z cytryny, wymieszać.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz tymianek.Następnie dodać jeszcze musztardę oraz słodką i ostrą paprykę.Całość dokładnie wymieszać.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.Następnego dnia wyjąć mięso z lodówki i przełożyć do rękawa do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 4