Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety przepisu Lucyny

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym obiadem. Pulpety przepisu Lucyny. Lista zakupów: mięso mielone, czosnek, jajka, bułka oraz mleko. 
 

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 biała pszenna bułeczka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki posiekanej pietruszki
  • 3/4 szkl mleka
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 ząbek czosnku 
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć mięso mielone.
    Wbić do niego jajka.
    Następnie bułkę namoczyć w mleku.
    Odcisnąć ją z jego nadmiaru i również dodać do mięsa.
    Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę. 
    Dodać do smaku sól, pieprze i paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
    Wówczas formować z niej pulpeciki.
    Kłaść je na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *