Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż i krewetki Artura

Mix kolorów i smaków. Pyszności z owoców morza. Dziś przepis na krewetki z ryżem. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: ryżu, krewetek, czosnki, imbiru i chilii.
 

Składniki:

  • 250 g mrożonych krewetek
  • 1 woreczek ryżu
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek zmielonego imbiru
  • 1 papryczka chilii
  • ½ łyżeczki curry
  • 2 łyżki oleju 
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ½ pęczka natki pietruszki 

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować najlepiej według opisu na opakowaniu.
    Rozmrożone krewetki osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Papryczkę chilii przekroić wzdłuż na pół, uznać wszystkie nasionka a resztę drobno posiekać.
    Wrzucić ją razem z czosnkiem na patelnie z rozgrzanym olejem.
    Dodać jeszcze imbir i mieszając trzymać na średnim ogniu.
    Gdy czosnek zacznie się rumienić wrzucić krewetki.
    Smażyć je około 10 minut, aż ładnie się zrumienią.
    Na koniec doprawić do smaku curry oraz sosem sojowym.
    Gotowy ryż odcedzić i przełożyć na talerz.
    Ułożyć krewetki na ryżu i posypać całość posiekaną natką pietruszki. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *