Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z dyni Asi

Przepis dla miłośników gęstych zup. Czyli pomysł na krem z dyni. Aby go wykonać potrzebujesz: dyni, cebuli, miodu, ostrej oraz słodkiej papryki. 
 
 

Składniki:

  • 1,5 kg dyni 
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka ostrej papryki 
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/4 łyżeczka cynamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej 
  • 2 łyżki miodu 
  • sól 
  • pieprz
  • garść pestek dyni do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę drobno posiekać.
    Wrzucić ją do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Wówczas dodać obrana dynię pokrojoną na mniejsze kawałki.
    Chwilę trzymać na ogniu.
    Po czym oprószyć ją ostrą i słodką papryką, cynamonem oraz gałką muszkatołową.
    Dodać jeszcze miód i zalać całość 1 l wody.
    Gotować na małym ogniu do miękkości  dyni.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i zmiksować całość do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.
    Następnie krem podgrzać, ale już nie gotować.
    Doprawić do smaku sola oraz pieprzem.
    Na koniec na suchej patelni uprażyć pestki dyni.
    Posypać nimi krem tuż przed podaniem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *