Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone krewetki Łucji

Przepis dla miłośników owoców morza. Tym razem smażone krewetki przepisu Łucji. Do przygotowania przepisu będziesz potrzebować: krewetek, cytryny, masła i czosnku. 
 

Składniki:

  • 30 dag krewetek
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Krewetki dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie skropić je sokiem z cytryny.
    Natomiast obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem.
    Lekko go przesmażyć i wrzucić krewetki.
    Całość przemieszać i trzymać na ogniu, aż krewetki ładnie się zarumienią.
    Gotowe posypać posiekanym szczypiorkiem.
    Doprawić również do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *