Znakomite przepisy na ryby z grilla. Tym razem przepis na pstrąga. Do wykonania tego przepisu oprócz ryby potrzebujesz: czosnku, natki pietruszki, cytryny i kuminu.
Składniki:
- 1 pstrąg
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- sól
- pieprz
- oliwa
Sposób wykonania:
-
Pstrąga dokładnie oczyścić.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz kumin.Razem wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pstrąga, wewnątrz i zewnątrz.Do środka ryby włożyć jeszcze pęczek natki pietruszki.Tak przygotowaną rybę kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 1