Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z kapusty i kukurydzy Poli

Zastanawiasz się jaką surówkę przygotować dziś na obiad? Wypróbuj nasz przepis na pyszną surówkę z kapusty i kukurydzy. Przepis zawiera: białą i czerwoną kapustę, kukurydzę, koperek oraz oliwę z oliwek. 
 

Składniki:

  • ½ główki białej kapusty
  • ½ główki czerwonej kapusty
  • ½ puszki kukurydzy
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z białej kapusty oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście.
    Z czerwoną kapustą postąpić tak samo.
    Wówczas obie kapusty drobno poszatkować.
    Kukurydzę odsączyć z zalewy a koperek posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki.
    Oliwę z oliwek wymieszać z sosem sojowym.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *