Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przygotuj znakomity krem ziemniaczany przepisu Patrycji. Lista zakupów: ziemniaki, bulion warzywny, cebula oraz czosnek.
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 100 g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki dobrego oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę i czosnek posiekać.Wrzucić do rondelka z rozgrzanym olejem i przesmażyć.Następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę.Dodać do przesmażonej cebuli i czosnku.Trzymać na ogniu około 3 minut.Po tym czasie zalać całość bulionem warzywnym.Gotować na małym ogniu do miękkości ziemniaków.Wówczas zdjąć garnek z ognia i całość zmiksować na gładki krem.Doprawić go do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem.
Liczba porcji: 4